نور Admin
عدد المساهمات : 17 تاريخ التسجيل : 23/08/2010
| موضوع: ركـــــــــــوة سلاط الخميس أغسطس 26, 2010 1:07 pm | |
|
الطريقة :
- خل بلسميك مقصر يعنى ناخذ الخل البلسمك ونضعه في كزروله على النار يقصر يعنى لو كوب يبقى نصف كوب يعنى مركز علشان يدى تست مع باقي المقادير
- الركوة سلاط يعنى سلطة الجرجير
- نجيب البيبي جرجير من السوبر ماركت او الجرجير البلدى يتغسل جيد جدا وتنقع في ماء ونطلعه نحطه في مصفاه .
- المشروم فريش سلايس
- الجبنة امينتال مبشورة او اي جبنة بتحبيها
- نجيب طبق التقديم يكون فيه اوراق الخس الأحمر وسلايس طماطم وسلايس فلفل وسلايس ليمون لعمل برزنتيشن للطبق والطماطم اللى على شكل بلح موجودة في السوبر ماركت
- نضع الجرجير في شكل بوكيهات او حزم مابين اوراق الخس الأحمر ليظهرها
- ثم نوزع المشروم سلايس في شكل دائرى في المنتصف بشكل جمالي مع مراعاة اظهار الألوان في الطبق
- ثم نضع الجبنة المبشورة في المنتصف على المشروم وعلي الحواف
- ثم نضع ذرة ملح وذرة فلفل على البلسمك المقصر
- ثم ننزل بصوص الخل البلسمك على مقادير الطبق ( رش بالمعلقة ) وممكن تقديم جزء منه في بولة صغيرة بجانب الطبق .
- ويقدم في شكل جمالي .
| |
|